Čia seme može svašta – za nekoliko minuta u kombinaciji sa bademovim ili kokosovim mlekom pravi strava puding. A još lakše pravi džem. Onaj pravi, domaći, ali bez šećera i šporeta!

- 1 šolja svežeg voća. Možete koristiti borovnice, maline, kupine, ali mogu i breskve, šljive ili kajsije – naravno, kad im odstranite semenke.

- Oko 4 kašičice čia semenki. Naglasak je na reč „oko“ jer se radi o ličnom ukusu. Što više dodate, džem će biti gušći. Počnite sa četiri pa kad završite stavite u frižider na oko pola sata i proverite kako vam se sviđa džem. Ako biste ređi, dodajte još voća, ako biste gušći, dodajte još čia semenki.

profimedia0143433899.jpg
Profimedia 

- 1 kašika nekog sirupa npr. javorov

- 2 kašičice limunovog soka. Može i grejpfrut ili limeta. Može čak i sirće.

- 1 prstohvat soli

Priprema:

Pomešajte sve sastojke, stavite u frižider na najmanje pola sata ili dok se ne stegne i, verovali ili ne, vaš džem je spreman!

Kurir.rs/Ženski kutak/Foto Profimedia