DOMAĆICE NA PETROVDAN POŠTUJU JEDAN DIVAN OBIČAJ: Mese pitu od jabuka, a ovo je najbolji RECEPT!
Na Petrovdan je običaj da se umesi petrovača - pita od jabuka. Evo tog starinskog recepta.
SASTOJCI:
1 šolja neotopljene masti
1 šolja šećera
1 šolja mleka
1 celo jaje
1 žumance
brašna po potrebi
limunova kora
1 prašak za pecivo
NADEV:
1 kilogram narendanih jabuka (po mogućstvu petrovača)
prezle
šećera po želji
cimet
PRIPREMA:
Penasto umutiti mast, jaja i šećer pa dodati mleko, rendanu koru limuna i brašno pomešano sa praškom za pecivo da se zamesi fino testo da može lepo da se oklagija i ne lepi za sto. Testo podelite na dva dela. Jednu koru staviti u pleh, preko fil od narendanih jabuka, (jabuke ne treba cediti od soka) prezle i cimeta, pa posuti jabuke šećerom, i staviti drugu koru.
Pitu staviti da se peče u toploj rerni na blagoj temperaturi. Pečenu pitu posuti vanilin šećerom, a kad se ohladi šećerom u prahu.
Kurir.rs/Foto Profimedia
ZELENSKI ODBIO DA POTPIŠE TRAMPOVU PONUDU: „Taj dokument nije spreman, ne štiti Ukrajinu“! Poljski premijer uputio HITAN apel Evropljanima (VIDEO)