Svega pet sastojaka je dovoljno za uvek dobru slatku podlogu.


Sastojci:
4 jaja
150 g šećera
40 ml ulja
130 g brašna
10 g praška za pecivo.

Priprema: Jaja umutite mikserom da skoro pobele i onda dodajte šećer. Nakon toga dodajte ulje i brašno sa praškom za pecivo (kada dodajete brašno, mešajte špatulom).

Testo za koru sipajte u kalup za tortu ili tepsiju prečnika 24 cm, koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-45 minuta, dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva.

Peče se sa uključenim donjim grejačem skoro do samog kraja pečenja. U poslednjih 5-10 minuta se uključuju oba grejača.

Dobro ohlađena kora se preseče na 2 ili 3 dela, u zavisnosti od recepta, ili se količina smanji ukoliko vam je potrebna samo jedna.

profimedia0035564692.jpg
Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: