Pomfrit je mnogima jedan od omiljenih obroka, domaćice ga spremaju za svoju porodicu, ali ponekad ne ispadne onako kako ste zamišljali.

Tajna je da krompiriće pre prženja kratko blanširate, a konačni rezultat je pomfrit koji će biti savršeno hrskav, a iznutra sočan, kao kupovni.

Sastojci:

  • 1 kilogram krompira
  • ulje
  • so
  • biber
  • aleva paprika

Priprema:

Krompir očistiti oprati iseći na tanke štapiće. Sipati 1 l vode posoliti i kuvati krompir 5 minuta. Izvaditi krompir rešetkastom kašikom na čistu krpu da upije višak vode. Staviti ga u činiju posuti malo biberom i alevom paprikom.

U tiganj sipati ulja, i kad se ugreje spuštati krompir. Prziti da lepo porumeni.

Tanjir obloziti papirnom salvetom, pa prženi pomfrit ređati na papir. Posoliti.

profimedia0087969999.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/SrbijaDanas/Foto: Profimedia