Spremite ukusnu tortu, a recept će vam tražiti i drugi kad je probaju.


SASTOJCI
za podlogu
200 g brašna
1 kašika praška za pecivo
75 g šečera
1 jaje
100 g maslaca

za fil od višanja
1 staklenka (720g) višanja

25 g gustina
2-3 kašike šečera

za fil od sira
4 jaja
400 g svežeg sira
300 g kisele pavlake

125 g šečera
50 g skrobnog brašna
kora 1 limuna
125 ml mleka

za čokoladni preliv
250 g mlečne čokolade
200 ml slatka pavlaka
50 g maslaca

profimedia0102305382.jpg
Profimedia 

PRIPREMA
Za testo pomešajte sve sastojke i umeste glatko testo. Razvaljajte i izrežite krug za kalup 26 cm. Sa ostatkom obložite ivice pleha. Višnje i šečer stavite na šporet pa sa malo soka koji ste odvojili razmutite gustin. Kada uvri dodajte gustin višnjama i kuvajte dok ne postane gusto i prozirno. Hladite dok ne postane mlako zatim premažite testo u pleh.
Za nadev od sira prvo izradite belance sa šečerom u čvrst sneg. Ostale sastojke stavite u drugu posudu pa i njih umešajte. Dodajte masi od sira belanjak, dobro umutite. Prelijte na višnje i stavite peći na 180 °C oko sat i 10 min.

Tortu ostavite da se ohladi zatim ju stavite u frižider na nekolliko sati. Kada se ohladiti pripremite preliv od čokolade i slatke pavlake na pari, kada se rastopi, umešajte maslac, malo prohladite i prelijte po torti. Ohladite u frižideru, a režite tortu vružim nožem.

profimedia0090025416.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Praktičnažena.org/Foto Profimedia