Vrijeme je jagoda i već ste ih spremali na sve moguće načine?

Probajte za promenu da sprmite ovu brzu i jednostavnu tortu od jagoda, gde su sve kuvarske radnje svedene na minimum.

profimedia0014121783.jpg
Profimedia 

Potrebni sastojci:

- jagode, 400 g

- biskvit, 1 podloga za tortu, s rubom

- puding, 30 g od vanile

- šećer, 4 kašike

- mleko, 250 ml

- aroma ruma, 1 bočica

prašak za preliv za torte, 10 g

- voda, 250 ml

Uputstvo:

Jagode operemo i očistimo (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vreme). U posudi na laganoj vatri ugrejemo gotov puding, umešamo maraskino i izlijemo ga po gotovom biskvitu. Na još topliji puding složimo jagode od sredine prema van. U posudi promešamo sadržaj vrećice preliva za torte s dve kašike šećera. Stavimo na vatru i postupno dodajemo 2.5 dl vode neprestano mešajući da ne nastanu grudvice. Mešamo sve dok tečnost ne prokuva, a potom je ostavimo nekoliko minuta da se ohladi. Kada se tekučnost stvrdne, izlijemo je na tortu počevši od sredine prema spolja. Površina će se brzo stvrdnuti. Kada se preliv ohladi tortu možemo rezati.

profimedia0161745585.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Net.hr, Foto: Profimedia