Domaći majonez pravi se obično po dobro čuvanom receptu koji se prenosi generacijama, piše Lepa & Srećna.

Osnovu čini 1 jaje i sok od limuna koji se mute uz lagano dodavanje ulja u tankom mlazu - oko četvrt litra na jedno jaje. Od začina, stavi se so, biber, a po ukusu i senf.


Međutim, svi koji vole kupovni majonez primećuju razliku i nešto im nedostaje! Tri trika mogu da pomognu: umesto limuna, dodajte jabukovo ili pirinčano sirće, a umesto soli natrijum-glutaminat (bezbedan ako se koristi u minimalnim količinama). Na kraju, da biste dobili vrhunski majonez, umesto celih jaja koristite samo žumanca.


Ruska salata biće nezaboravna sa ovim majonezom, a možete ga koristiti i za druga jela, sendviče i salate.


PROČITAJTE JOŠ:


ZAPEČENI KROMPIR U RERNI (RECEPT)

NAJBOLJI PEČENI KROMPIR U RERNI SVIH VREMENA (RECEPT)

KROMPIR U RERNI U KALUPU ZA PROJICE

Kurir.rs/Lepa & Srećna/Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: