DOMAĆA POSNA BAJADERA KOJA SVIMA USPEVA: Izuzetan spoj ukusa čokolade, keksa i oraha čini ovaj kolač izuzetnim
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa.
Potrebno je:
- 800 g šećera
- 200 g šećera u prahu
- 200 g posne čokolade
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 250 g margarina
- limun
Priprema:
Prvi deo:
Ušpinovati 400 g šećera sa malo vode. U to dodati 100 g strugane čokolade. To izmešati i dodati 200 g mlevenog keksa. Kad se to prohladi dodati 100 g margarina. Ovo sipati u pleh koji ste prethodno podmazali limunom.
Drugi deo:
Ušpinovati 400 g šećera sa malo vode. Dodati 200 g mlevenih oraha i 100 g margarina. To sipati na prvi deo.
Treći deo:
200 g šećera u prahu umutiti sa malo tople vode i 100 g rastopljene čokolade. Zatim dodati 50 g margarina i sve to rastanjiti na drugi deo, pa ostaviti u frižider da se stegne.
Bajadera mora da odstoji u frižideru duže da bi se steglo i da bi lepo mogla da se seče. Prijatno!
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
Kurir.rs/Stvar ukusa/Foto: Profimedia
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore