Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa.

Potrebno je:

  • 800 g šećera
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g posne čokolade
  • 200 g posnog mlevenog keksa
  • 200 g mlevenih oraha
  • 250 g margarina
  • limun


Priprema:


Prvi deo:

Ušpinovati 400 g šećera sa malo vode. U to dodati 100 g strugane čokolade. To izmešati i dodati 200 g mlevenog keksa. Kad se to prohladi dodati 100 g margarina. Ovo sipati u pleh koji ste prethodno podmazali limunom.


Drugi deo:

Ušpinovati 400 g šećera sa malo vode. Dodati 200 g mlevenih oraha i 100 g margarina. To sipati na prvi deo.


Treći deo:

200 g šećera u prahu umutiti sa malo tople vode i 100 g rastopljene čokolade. Zatim dodati 50 g margarina i sve to rastanjiti na drugi deo, pa ostaviti u frižider da se stegne.


Bajadera mora da odstoji u frižideru duže da bi se steglo i da bi lepo mogla da se seče. Prijatno!


SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:


ZA LAKU PRIPREMU POSNE TRPEZE: Posno pohovanje ribe i drugog povrća (RECEPT)

TOPLO PREDJELO: Preukusne punjene paprike na drugačiji način

OTKRIVAMO TAJNU: Ovako se sprema najukusniji SVADBARSKI KUPUS!

5 ideja za dekoracije od salveta (FOTO/VIDEO)

Recept koji svima uspeva: NAJBOLJE ŠNENOKLE IKADA

Kurir.rs/Stvar ukusa/Foto: Profimedia