NIŠTA VAS NEĆE BOLJE UGREJATI U HLADNIM DANIMA; Napravite POSNU celer čorbu sa knedlama, preukusna je! (RECEPT)
Tople čorbe su idealne za hladne dane, a i dodatak su svakom ručku ili večeri.
Donosimo vam recept posne čorbe sa knedlama, koja je više nego ukusna.
Potrebno je:
- 2 kašike ulja
- glavica crnog luka
- 3 krompira
- 2 korena manja celera
- 1 šargarepa
- kašika brašna
- so, biber, začin po volji
- malo celerovog lista
Sastojci za knedle:
-2 kašike brašna
- 2 kašike griza
- polovina praška za pecivo
- malo vode
Na ulju propržiti seckan crni luk, dodati na kockice sečen krompir, šargarepu i celer. Naliti sa dva litra vode i kuvati. Za to vreme napraviti knedle. Brašno, griz i prašak za pecivo izmešati, dodati vrlo malo vode da se dobije gusta kaša. Kada povrće omekša, malo ispasirati, posoliti, pobiberiti i začiniti začinom, zatim kašičicom ubacivati knedle. Kuvati 5, 6 minuta da omekšaju.
Kurir.rs/Aura.ba, Foto: Profimedia
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore