Najlepša veganska krempita - kolač sa ukusom bundeve koji ćete obožavati!

Kada se sirova bundeva ispasira i pomeša sa indijskim orahom i kokosovim puterom (ili kokosovim uljem) dobija se veoma kremasta i glatka smesa, bez upotrebe šporeta, a svi oni vitamini i antioksidanti u bundevi ostaju netaknuti.

Sastojci:

Za mus/krem od bundeve:

2 šolje ispasirane sirove bundeve
1 1/2 šolja potopljenog indijskog oraha
6 kašika kokosovog ulja
1/4 šolje vode
1/4 javorovog sirupa

bundeva.jpg
Foto: Shutterstock

Za koru/osnovu:

1 šolja oraha
1/4 šolje urmi
1/2 kašičice cimeta
1/2 kašičice muškatnog oraha
Prstohvat soli

Priprema:

Za mus od bundeve: mutiti u blenderu dok se ne dobije glatka smesa.

Za koru/osnovu: u blenderu miksovati orah zajedno sa cimetom i morskom solju dok se ne smrvi.

Dodati urme i blendirati. Ukoliko je potrebno, dodati još urmi dok smesa ne postane testasta. Sabiti u posudu. Ohladiti u frižideru 1-2 sata.

Preko kore preliti mus i ostaviti u frižideru dok malo ne očvrsne.

profimedia0313585369.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/centarzaprirodnumedicinu/Foto Profimedia