Naše bake, posle napornog dana na njivi, morale su i na brzinu da spreme dobru večeru, koja će zasiti sve ukućane.

Sirotinjsko jelo od krompira, vremenom je postao pravi specijalitet, a sarajevska kljukuša je toliko ukusna da nestane za sekund kada se stave ispred gostiju.

Sprema se veoma brzo, nije skupo i očas posla dobijete super jelo.

Narendajte oljušteni krompir, dodajte so, biber i sitno seckani crni luk. Zatim sipajte brašno i mešajte uz dodavanje vode (da bude malo gušće nego za palačinke), može da dodate i jedno do dva jajeta. Razlijete u podmazanu tepsiju i pecite oko pola sata na 250 C.

Možete da na kraju iseckate beli luk pomešate sa malo maslaca pa prelijete pitu, a ako ne volite beli luk, onda samo poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.

profimedia0110695217.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Foto Profimedia