SLAVNI FRANCUSKI POSLASTIČAR PODELIO TAJNU: Ovo je recept za palačinke koje će svima biti PREUKUSNE!
Slavni francuski šef Pjer Erme, koji je po mišljenju mnogih uvjerljivo najbolji poslastičar na svetu otkrio je svoj recept za savršene palačinke.
Potrebni sastojci za 35 palačinki:
- 200 g brašna
- 50 g šećera
- 500 ml mleka
- 1 vanila
- 5 jaja
- korica četvrtine limuna
- korica jedne pomorandže
- 10 ml tamnog ruma
- 100 g maslaca
Priprema:
Zagrejte mleko da vrenja i u njega ubacite sastruganu vanilu i ostavite sa strane 30 minuta da mleko dobije aromu. Kad se mleko ohladilo procedite ga. U međuvremenu rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Narendajte na sitno koricu limuna i pomorandže i dodajte im šećer. Prosejte brašno u činiju, dodajte mu šećer i formirajte rupu u koju ćete dodati jaja koja ste prethodno umutili s mlekom. Izmešajte.
Kad dobijete glatku smesu dodaje joj ohlađeni maslac i rum te ostavite smesu barem četiri sata. Nemojte okretati palačinke pre nego što budu potpuno pečene s donje strane. Poslužite ih s domaćim džemomu, rastopljenim čokoladom, sezonskim voćem ili orašastim plodovima i odmah poslužite dok su još tople.
Kurir.rs/Tportal, Foto: Profimedia
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore