Slavni francuski šef Pjer Erme, koji je po mišljenju mnogih uvjerljivo najbolji poslastičar na svetu otkrio je svoj recept za savršene palačinke.

Potrebni sastojci za 35 palačinki:

- 200 g brašna

- 50 g šećera

- 500 ml mleka

- 1 vanila

- 5 jaja

- korica četvrtine limuna

- korica jedne pomorandže

- 10 ml tamnog ruma

- 100 g maslaca

profimedia0183296275.jpg
Profimedia 

Priprema:

Zagrejte mleko da vrenja i u njega ubacite sastruganu vanilu i ostavite sa strane 30 minuta da mleko dobije aromu. Kad se mleko ohladilo procedite ga. U međuvremenu rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Narendajte na sitno koricu limuna i pomorandže i dodajte im šećer. Prosejte brašno u činiju, dodajte mu šećer i formirajte rupu u koju ćete dodati jaja koja ste prethodno umutili s mlekom. Izmešajte.

Kad dobijete glatku smesu dodaje joj ohlađeni maslac i rum te ostavite smesu barem četiri sata. Nemojte okretati palačinke pre nego što budu potpuno pečene s donje strane. Poslužite ih s domaćim džemomu, rastopljenim čokoladom, sezonskim voćem ili orašastim plodovima i odmah poslužite dok su još tople.

profimedia0362914258.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Tportal, Foto: Profimedia