KONAČNO OTKRIVEN RECEPT NAJBOLJEG POSLASTIČARA NA SVETU! Domaćice u ekstazi: Evo kako da napravite 35 NAJBOLJIH PALAČINKI ikada!
Veliki je broj recepata za palačinke, one se zaista mogu praviti na razne načine, ali jedan nema koja domaćica nije željno išekivala da proba. Francuz Pjer Erme, međutim, tvrdi da nekoliko malih stvari pravi veliku razliku, te da su njegove palačinke toliko sočne i ukusne, da im praktično nije potreban namaz!
Sastojci za 35 palačinki:
200 grama brašna
50 grala šećera
1/2 litre mleka
kašika ili dve arome vanile
5 jaja
izrendana kora četvrtine limuna
izrendana kora cele pomorandže
100 g maslaca
10 ml ruma (nije neophodno)
Priprema:
Zagrejte mleko dok ne proključa, pa ubacite aromu vanile. Ostavite oko pola sata da se ohladi i da mleko poprimi ubačenu aromu. U međuvremenu, rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Izrendajte na sitnoj strani rendi koru limuna i pomorandže, pa im dodajte šećer. Mleko mikserom umutite sa jajima.
Prosejte brašno u činiju, dodajte pripremljen šećer sa izrendanom koricom, pa u ovoj smesi formirajte rupu u koju ćete dodati umućeno mleko sa jajima. Kašikom izmešajte tečne i suve sastojke sve dok ne dobijete kompaktnu smesu.
U glatku smesu dodajte rastopljeni, ohlađeni maslac i rum ako želite, pa istavite smesu da odstoji 15-ak munuta. Zagrejte tiganj,a i bacite se na pečenje palačinki. Služite ih tople uz namaz po želji.
Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore