NAPRAVITE SAMI HLEB OD BANANE I ČOKOLADE: Recept je nikad LAKŠI, a najukusniji je koji ste dosad PROBALI!
Ljubitelji čokolade obožavaju ovaj hleb koji se pravi od banane i njihove omiljene poslastice.
Ono što vam je prvobitno potrebno jesu zrele banane, a evo koji još sastojci će vam trebati:
- 1 šoljica višenamenskog brašna
- polovina šoljice kokosovog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- polovina kašičice morske soli
- 3 velike zrele banane
- četvrtina šoljice rastopljenog maslaca
- četvrtina šoljice kokosovog ulja
- 3 četvrtine šoljice svetlosmeđeg šećera
- 1 veliko jaje
- 1 čajna kašičica ekstrakta čiste vanile
- 1 šoljica čokolade
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 250 stepeni. Podmažite kalup u kom ćete peći hleb. U činiju umutite zajedno brašno, kakao prah, prašak za pecivo i morsku so. U drugoj velikoj činiji zgnječite zrele banane viljuškom. Dodajte rastopljeni maslac i ulje i promešajte dok se ne sjedine. Potom dodajte šećer, jaja i ekstrakt od vanile. Promešajte dok smesa ne postane glatka.
Potom dodajte sastojke iz prve činije i sve promešate i dodajte 3 četvrtine šoljice čokoladnih mrvica. Ulijte testo u pripremljen tiganj. Preostalu četvrtinu šoljice čokolade pospite po vrhu hleba. Pecite 50, 60 minuta. Nakon što izvadite hleb iz pećnice stavite da se ohladi 15 minuta. Nakon što se hleb ohladio izrežite ga na kriške i poslužite. Hleb u plastičnoj kesi može stajati i do četiri dana, a možete ga zamrznutog držati i do mesec.
Kurir.rs/Klix.ba, Foto: Profimedia
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore