HRSKAVA KORICA, SOČNO MESO... A SVE SE SPREMA LAKO I U RERNI! Hit jagnjetina na mediteranski način će vas oduševiti!
Ostrvaska jagnjetina, odnosno ona koja pase uz more, smatra se najkvalitetnijom. Ukoliko imate prilike nabavite ovo meso bogato jodom i u nekoliko koraka pripremite pečenje na rimski način koje vašim gostima neće dozvoliti da ustanu od stola dok ne pojedu sve!
Sastojci:
1 kg mlade jagnjetine
1 kašika seckanog ruzmarina
4 fileta slanih inćuna
800g mladog krompira
15 crnih očišćenih maslina
so i biber
4 čena belog luka
200ml suvog belog vina
100ml belog vinskog sirćeta
80g sušenog paradajza
ekstra devičansko maslinovo ulje
Priprema:
Komade jagnjetine posolite, prelijte s malo maslinovog ulja i stavite da se peče sa svih strana u ugrejanoj rerni 20-tak minuta, da dobije koricu. Za to vreme krompir ogulite, operite, narežite na četvrtine, rasporedite ga po dnu vatrostalne posude, posolite i dodajte sušeni paradajz, polovinu seckanog ruzmarina, dva čena belog luka, prelijte s malo maslinovog ulja i pomešajte.
Preko krompira složite komade mesa, prelijte belim vinom, posolite i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 C. Za to vreme filete inćuna iseckajte i stavite u činiju, zatim sipajte sirće, iseckajte i sipajte preostali beli luk, dodajte seckani ruzmarin i masline i pomešajte sastojke.
Nakon 50 minuta pečenja, dobijenim prelivom prelijte meso i pecite još 5 minuta.
Kurir.rs/Finirecepti/Foto: Youtube screenshot
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega