Brzinska slana torta napravljena od palačinki i mlevenog mesa mnogima je brzo postala omiljena. Osim što je veoma ukusna - spremna je za tili čas, te ne zahteva previše truda. Idealna za iznenadne goste!

Sastojci:


400 g mešanog mlevenog mesa


2 kašike graška


1 kašika seckanog peršuna


1 kašika ajvara


100-150 g rendanog kačkavalja


2-3 dl kisele pavlake


so

muskatni oraščić


5-6 većih pečenih slanih palačinki

Priprema:

Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne postane staklast, dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate. Kada je meso skoro gotovo, dodajte grašak, ajvar i peršun, pa začinite solju i muskatnim oraščićem. Dok se smesa hladi, ispecite malo deblje palačinke. U tepsiji ređajte naizmenično palačinke i fil dok ne utrošite sav materijal.

Završite palačinkom. Pospite rendanim sirom i prelijte kiselom pavlakom. Stavite da se zapeče na 180 stepeni dok ne porumeni.

Savet:

Smesu za palačinke napravite od 2/3 vode i 1/3 mleka. Uz grašak, u fil možete dodati i seckane šampinjone.

profimedia0318306038.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Lepaisrećna/Foto: Profimedia