DODALA JE SODU BIKARBONU KADA JE KUVALA JAJA! Ne zaboravite i vi jer će vas rešiti najveće muke za VASKRS
Stručnjaci kažu kako su jaja stara između 7 i 10 dana idealna za kuvanje i najlakše ih je oguliti. Sigurno ste primetili kako neka jaja ogulite bez problema, a druga, iako su bila u istoj kutiji, vam zadaju toliko muke da vam prisedne jelo.
Da bi izbegli takva neprijatna iznenađenja, dok se kuvaju u vodu dodajte kašiku soda bikarbone. Starija jaja se gule lakše, ali kod svežih je obrnuto, odnosno dolazi do problema s uklanjanjem ljuske.
Soda bikarbona će povećati vlažnost i kasnije ćete ih oguliti bez ikakvih problema.
Kurir.rs/Foto shutterstock
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)