RECEPT KOJI SE ODVAJKADA LJUBOMORNO ČUVA! Za 3 sata napravite čuveno jagnjeće pečenje U MLEKU!
Recept za jagnjeće pečenje u mleku nije jedan od onih koji se deli s bilo kim. Svojevremeno, on se isključivo prenosio u nasleđe po ženskoj liniji - ćerkama i snajkama... Za pripremu ovog vrhunskog specijaliteta neće vam trebati više od tri sata, a oduševićete svakoga ko sedne za vašu trpezu.
Sastojci:
2 kg jagnjećeg buta ili plećke bez kosti
2 l mleka
1/2 l jakog bujona od povrća (šargarepa, celer, crni luk, biber, lovorov list)
2 kg krompira
so
peršun
ulje
Priprema:
Meso isecite na veće komade, poređajte u dublju šerpu i zalijte mlekom. Kuvajte oko sat i po na srednjoj vatri. U pekač ili dublji pleh sipajte ulje, poređajte meso, oljuštene cele krompire poređajte oko mesa, prelijte bujonom i mlekom koje je ostalo od kuvanja mesa. Pekač poklopite ili stavite aluminijumsku foliju preko pleha.
Pecite sat do sat i po vremena (da krompir upije svu tečnost i lepo se zapeče). Pred kraj otklopite ili skinite foliju.
Pospite peršunom i služite uz kajmak.
Kurir.rs/Lepaisrećna/Foto: Profimedia
"DO 31. MARTA GRAĐANI ĆE VIDETI NAJŽEŠĆU BORBU PROTIV KORUPCIJE U POSLEDNJIH 24 GODINE" Vučić: Biće posebni mehanizmi, velike promene u narednih 100 dana