Domaće lepinje ili somuni, odlične su za nadolazeću sezonu roštilja, a evo i načina kako ih možete najlakše umesiti.

Potrebni sastojci:

500 g glatkog brašna

1 suvi kvasac

350 ml vode

25 ml ulja

1-2 kašičica soli

Priprema:

Aktivirajte kvasac u toploj vodi pa ga dodajte u brašno u koje ste već zamešali so.

Mesite duže ručno ili mikserom, smesa je jako lepljiva.

Dodajte ulje pa tako zamesite do kraja ručno. Ostavite na toplom mestu da se udvostruči.

Kad se testo diglo podelite ga na 5-6 delova i oblikujte testo u loptice.

screenshot-42.jpg
printscreen YT 

Ostavite ih tako na papiru za pečenje (pokrivene krpom) desetak minuta pa ih prstima rastanjite i nožem napravite uzorak ako želite.

Pecite ih na 250 stepeni dok ne porumene. Nakon pečenja zamotajte ih na 10 minuta u vlažnu krpu.

Prijatno!

screenshot-45.jpg
printscreen YT 

Kurir.rs, Coolinarika / Foto: Printscreen YT