Krompir salatu mnogi izbegavaju zbog jakog mirisa luka. Iz tog razloga, posebno oni koji luk ne vole, ovu salatu spremaju na malo drugačiji način.

Sastojci:

1 kg krompira


1 veći krastavac (oko 250 gr)


suvi začin


sirće


senf


brašno


maslinovo ulje (može se izbaciti u dane posta)


mirođija

peršun

Priprema:

Obarite u slanoj vodi oljušten krompir isečen na kolutove ili kockice po želji. Par kolutova izgnječite, dolijte vodu od kuvanja i razmutite kašičicu brašna pa zakuvajte sa suvim začinom.

Kad se ohladi, u preliv dodajte jabukovo sirće i senf po ukusu. Oljuštite i isecite krastavac, pomešajte sa ohlađenim krompirom i prelivom, dodajte peršun, mirođiju, so i biber po ukusu, kao i maslinovo ulje.

Dobro rashladite, pa servirajte dekorisano režnjevima zelene paprike i kolutovima paradajza.

profimedia0006789256.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Lepaisrećna/Foto: Profimedia