SAMO ZA ONE KOJI NE VOLE LUK: Zbog ove male izmene u receptu ćete krompir salatu jesti SVAKI DAN!
Krompir salatu mnogi izbegavaju zbog jakog mirisa luka. Iz tog razloga, posebno oni koji luk ne vole, ovu salatu spremaju na malo drugačiji način.
Sastojci:
1 kg krompira
1 veći krastavac (oko 250 gr)
suvi začin
sirće
senf
brašno
maslinovo ulje (može se izbaciti u dane posta)
mirođija
peršun
Priprema:
Obarite u slanoj vodi oljušten krompir isečen na kolutove ili kockice po želji. Par kolutova izgnječite, dolijte vodu od kuvanja i razmutite kašičicu brašna pa zakuvajte sa suvim začinom.
Kad se ohladi, u preliv dodajte jabukovo sirće i senf po ukusu. Oljuštite i isecite krastavac, pomešajte sa ohlađenim krompirom i prelivom, dodajte peršun, mirođiju, so i biber po ukusu, kao i maslinovo ulje.
Dobro rashladite, pa servirajte dekorisano režnjevima zelene paprike i kolutovima paradajza.
Kurir.rs/Lepaisrećna/Foto: Profimedia
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)