Slana tort torta polako ali sigurno postaje zvezda svih predjela! Odlična je za rođendane, ali i ostale veće proslave. Brzo se priprema, a još brže pojede.

Sastojci (za 12 parčića):

12 kriški tost hleba

3-4 kuvana jajeta

3-4 kisela krastavca

400 ml kisele pavlake

200 ml majoneza

150 g šunke

100 g pršute

100 g kačkavalja

Dekoracija:

2 jajeta

Kisela pavlaka ili majonez

Kiseli krastavac

Priprema:

U većoj činiji sjedinite 400 ml kisele pavalake i 200 ml majoneza.
Poređajte četri parčeta tost hleba (po želji uzmite tamni ili beli tost hleb). Preko tosta premažite jednu četvrtinu fila od majoneza i kisele pavlake. Preko stavite sitno iseckanu (ili izrendanu) šunku, kačkavalj i jaja.

Preko jaja premažite fil od majoneza i pavlake, pa preko stavite četri tost hleba, premažite ih majonezom i pavlakom pa preko poredjjete iseckanu pršutu i kisele krastavčiće.

Preko namažite ostatak smese majoneza i pavlake, stavite četri tost hleba i po želji premažite kiselom pavlakom ili majonezom. Dekorišite rendanim jajima i krastavčićima. Torta treba da odstoji neko vreme u frižideru, najbolje preko noći.

profimedia0153802190.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Cooking.rs/Foto: Profimedia