Krompir je omiljeno povrće naših domaćica, su skoro sva jela sa ovom namirnicom često na našim trpezama. Ako ste jedni od onih kojima nikada nije dovoljno krompira, evo još jednog recepta kako da napravite krompirušu.

Potrebni sastojci:

kore za savijače, 12

krumpir, 1.7 kg

luk, 2 glavice

ulje

so i biber

screenshot-53.jpg
printscreen YT 

Uputstvo za pripremu:

U tiganju ugrejemo kašičicu ulja, dodamo seckani luk, malo ga posolimo, pa na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.

Zatim u tiganj dodamo oguljeni i naseckani krompir, začinimo solju i biberom, te uz stalno mešanje pržimo10-ak minuta, odnosno dok krompir malo ne omekša.

Na radnu površinu stavimo dve kore jednu iznad druge. U činiju ulijemo 150 ml hladne vode, dodamo 50 ml ulja i dobijenom mešavinom premažemo gornju koru.

Navlaženu koru, negde do polovine pospemo pripremljenim krompirom, te ih obe savijemo u savijaču.

Dobijene savijače složimo u namašćen pleh za pečenje i stavimo u pećnicu zagrejanu na 180°C oko 20 minuta.

Kurir.rs / Foto: Printscreen YT