Čokoladne štanglice sa rumom pravi su zbor za sve sladokusce. Evo načina na koji možete spremiti poslasticu za vas, vaše ukućane, ali i za goste, koji će prosto biti oduševljeni kada im u kafu servirate i ovaj kolač.

Potrebni sastojci:

300 g krompira (kada ga oljuštite da bude 300 g

100 g čokolade za kuvanje

100 g margarina

300 g mlevenog keksa

150 g šećera u prahu

1 kašika (15 g) kakao

2 kašičice ekstrakta ruma

Glazura:

100 gr čokolade

3 kašike ulja

Priprema:

Očistite i isecite krompir kao za pire pa ga isto tako stavite da se skuva. Kuvani krompir procedite i stavite u jednu činiju.

Odmah dodajte izlomljenu čokoladu i iseckan margarin.

Uzmite gnječilicu za krompir i gnječite zajedno krompir, čokoladu i margarin. Čokolada i margarin će od vreline krompira da se otope i sve će se pretvoriti u čokoladni pire.

Zatim dodajte keks, šećer u prahu, kakao i ekstrakt ruma i sve mešajte zajedno.

Istresite u obložen pleh, ne veći od 30 x 20 cm ili neki kalup.

Otopite čokoladu za glazuru sa uljem, dobro izmešajte pa prelijte i ostavite da se ohladi. Posle samo isecite na štanglice.

Uživajte!

screenshot-32.jpg
Foto: Pritnscreen Yt

Kurir.rs, Domacirecepti.net / Foto: Profimedia