Za pripremu hrskave pite sa tikvicama i mladim lukom potrebno je:

1/2 kilograma tankih kora
1 manja mlada tikvica
1 veza mladog crnog luka
100 grama kisele pavlake
100 grama šunke
1 jaje
soli i bibera
ulje

Tikvice izrendati sa korom, ako je mlada kao za jabuke, i posoliti. Na ulju propržiti seckan luk, dodati na kockice iseckanu šunku i isceđenu tikvicu koja je odstojala bar 10 minuta u soli.

Skloniti sa šporeta, dodati pavlaku, jaje, biber i sve izmešati.

Raširiti prvu koru, premazati tanko nadevom po kori (ne mnogo da ne bude gnjecava) dodati odozgo drugu koru i nju malo premazati nadevom.

Presaviti krajeve pa uviti u rolnicu. Pleh obložite pek papirom ili je četkicom namažite uljem.

Ređati rolnice u pleh do utroška materijala. Premazati rolnice uljem i staviti u ugrejanu rernu na 200 stepeni 40-45 min da dobro zarumeni i dole i gore.

Seći toplu i služiti uz kiselo mleko ili jogurt.

profimedia0315216532.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia