Svaka domaćica zna koliko je teško izboriti se sa pehovima u kuhinji. Kada saznate za ove trikove velikih majstora, briga za vaš sledeći kulinarski specijalitet će biti manja.

pametninozpocetna.jpg
Promo 

Nikada nemojte da pretrpavate tiganj kada nešto spremate u njemu, bolje uzmite veći tiganj da bi se hrana ravnomerno ispržila.

Zapršku kuvajte dok ne počne da miriše na orašaste plodove.

Crni biber izgori na temperaturi iznad 160 stepeni, pa ga treba dodati pri kraju spremanja jela.

Ako vam treba limunov ili pomorandžin sok, stavite voće na 30 sekundi u mikrotalasnu, tako ćete dobiti više soka.

Ako presolite supu, stavite u nju oljušten krompir na 15 minuta, on će "usisati" so.

Kada kuvate pirinač, nemojte dizati poklopac jer ćete dobiti kašastu smesu.

profimedia0137975921.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia