Pred vama je vaša nova omiljena poslastica koja se lako i brzo sprema. Iznenadite goste ili uživajte u torti u krugu porodice.

Sastojci:

6 žumanaca

250 g šećera

250 g jagoda

750 ml slatke pavlake

250 g bele čokolade

Priprema:

Izmiksajte žumance i šećer, a kada smesa postane penasta, stavite je da se kuva na pari. Neprestano mešajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Sklonite sa pare i miksajte ponovo dok se ne ohladi.

Oprane i očišćene jagode izgnječite viljuškom. Izmiksajte slatku pavlaku i dodajte je u smesu od žumanaca. Dodajte i izgnječene jagode, pa sve dobro promešajte.

Smesu stavite u kalup za tortu, i ostavite je da odstoji u zamrzivaču preko noći.

Sutradan otopite belu čokoladu na pari, sasvim malo je prohladite, pa prelijte preko torte. Potom ostavite tortu još pet minuta u zamrzivaču.

Izvadite iz kalupa i ukrasite po želji - jagodama, rendanom čokoladom, listićima badema...

profimedia0016822361.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia