Ovu brzu poslasticu savršenog ukusa napravite dok je još sezona jagoda.

profimedia0256029849.jpg
Foto: Profimedia

Potrebno je:

1 kg jagoda
3 pune kašike meda
1 kesica 25g džemfix extra

profimedia0090199747.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:
Jagode oprati i očistiti, a zatim izblendati bez grudvica. Tri kašike izdvojiti u tanjir, pa tu rastvoriti džemix i dobro izmešati. Jagode staviti na ringlu mešati da provri. Kad provri kuvati oko minut, pa dodati 3 pune kašike meda, ako je kiselo dodati još neku kašiku ili šećera po želji. Dobro izmešati i kad provri dodati razmućen džemfix i dobro izmešati. Kuvati još minut dva i skloniti sa ringle. Sipati u zagrejane tegle i zatvoriti dobro metalnim zatvaračem i okrenuti tegle da poklopac uvuče. Ostaviti tako 2-3 sata, pa vratiti tegle. Kad se ohlade spakovati na police. Džem se fantastično želira i divnog je ukusa...

profimedia0127904056.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Stvar ukusa/Foto Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: