Smrznuto testo uvek možete da imate u zamrzivaču, a sa kroasanima ćete složiti pitu za minut, piše Lepa & Srećna.

Dok se ona peče, vi imate vremena da popričate s gostima, a onda im poslužite ovaj specijalitet - može biti i slan i sladak.

U pleh poređajte zamrznute kroasane iz jednog pakovanja - jedan do drugog, da ne ostaje mesta između njih.

Umutite jedno žumance sa 250 grama krem sira i premažite preko kroasana. Ako želite slatku pitu, u fil dodajte i 150 gr šećera, kašičicu soka od limuna i pola kašičice ekstrakta od vanile.

Preko fila poređajte još jedno pakovanje kroasana i premažite ih umućenim belancetom.

Dok se peku, kroasani narastaju ali samo u visinu. Sa strane, oni će se spojiti u pitu, a vi je možete kasnije iseći u parčiće po želji.

Pita se peče dvadesetak minuta, na temperaturi oko 170 stepeni, oko 40 minuta.

PROČITAJTE JOŠ:

PITA S MESOM BEZ KORA

PITA OD STAROG HLEBA SA SIROM I ŠUNKOM

SLATKA PITA OD JAGODA