Kajsija je prava riznica vitamina i minerala i pozitivno utiče na celokupno zdravlje. Najkorisnija je tokom leta, jer pruža zaštitu od sunca. Preporuka je da se pojedu barem tri kajsije dnevno da bi se zadovoljila potreba organizma za karotenom.

profimedia0004994379.jpg
Profimedia 

Sezona kajsija proteže se od početka juna do kraja avgusta. Van sezone mogu se jesti smrznute, suve ili u kompotu.

Tokom leta treba je jesti skoro svakodnevno. Ukoliko želite da zaštitite kožu od negativnog dejstva sunčevih zraka jedite kajsije. Zbog sve tanjeg ozonskog omotača, sunčevi zraci su opasni za kožu. Kajsija je posebno bogata beta-karotenom koji štiti kožu, podiže njen imunitet i ubrzava tamnjenje. Takođe, ona pomaže da preplanula boja dugo traje.

profimedia0306634616.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/ Foto: Profimedia