Recepti za domaći sladoled su najčešće vrlo jednostavni i brzi, a maksimalno ukusni.

Zabavno je spremati sladoled kod kuće, a sastojke u potpunosti možete da prilagodite svom ukusu. Izabrali smo vrlo jednostavan recept za ukusan domaći sladoled koji neće razočarati.

Potrebna su samo tri sastojka i malo strpljenja.

profimedia0164587696.jpg
Profimedia 

Sastojci

3 zamrznute banane


100 ml mleka po izboru


2 kašičice gorkog kakaoa

Sastojci po želji

med ili cimet

Glazura

80 g tamne čokolade


2 kašičice kokosovog ulja


seckani bademi, lešnici ili orasi

Priprema

Prvo treba da zamrznete banane. Kada su dovoljno smrznute, izvadite ih iz zamrzivača, prelijte mlekom i pustite da odstoje oko 10 minuta kako bi malo omekšale.

U međuvremenu pripremite blender u koji ćete ubaciti banane i dodati kakao, kao i namirnice po želji poput meda ili cimeta. Sve zajedno dobro blendajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Kada završite smesu izlijte u kalupe za sladoled i zamrznite na četiri sata. Čokoladu otopite i dodajte kokosovo ulje. Kada zamrznuti sladoled izvadite iz kalupa umočite u čokoladu i pospite orašastim plodovima po želji. Sladoled potom obložite papirom za pečenje i vratite u zamrzivač na sat ili dva. Poslužite i uživajte u omiljenoj letnoj poslastici.

profimedia0250263613.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/ Foto: Profimedia