Ćuftice od krompira idealne su za lagani ručak za svaki dan. Možete da ih poslužite uz paradajz sos, otopljeni sir ili svežu salatu.

profimedia0295923772.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

1 kg krompira,

200 g sira,

2 glavice luka,

4 jaja,

prstohvat mirodije,

prstohvat mlevene paprike,

brašno za valjanje,

ulje za prženje.

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite i skuvajte. Ocedite ga i stavite u posebnu posudu. Kuvanom krompiru dodajte sir, rendani luk, jedno jaje i po prstohvat mirođije i mlevene paprike, pa sve lepo izmešajte, gnječeći krompir viljuškom. U posebnu činiju stavite brašno, a u drugoj umutite preostala jaja. Spremite tiganj sa uljem i sipajte ulje da pokrije dno, jer dok se krompir prži, upiće mast. Od smese formirajte ćuftu, uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja. Pržite dok ne porumeni.

profimedia0305675095.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs, Foto: Profimedia