Bezglutenske palačinke sa ribizlama su idealne za obrok tokom leta koji će vas zasladiti. Za one koji vole palačinke i izbegavaju gluten izdvojili smo ovaj recept.

profimedia0422269894.jpg
Profimedia 

Sastojci:

300 g bezglutenskog brašna


200 g ribizli


300 g džema od brusnice i jabuke


2 jaja


1 dl maslinovog ulja


pola kašičice soli


1 kašičica šećera


3 dl mleka


1 kašičica praška za pecivo

profimedia0422270160.jpg
Profimedia 

Priprema:

U dubljoj posudi umutiti jaja, mleko, maslinovo ulje, šećer i so. Doliti vodu pa dodavati bezglutensko brašno koje je pomešano sa praškom za pecivo. Sve umutiti do željene gustoće mase. Palačinke peći na klasičan način i servirati sa svežim džemom od brusnice i jabuke, svežim ribizlama i dekorisati začinskim biljem.

profimedia0014479534.jpg
Profimedia 

Kurir.rs, Foto: Profimedia