Desert od kajsija brzo se sprema i postaje hit letnja poslastica! Bez mnogo muke, napravite ovaj domaći sladoled i obradujte vaše nepce, kao i brojne goste.

Sastojci:

450 grama svežih i zrelih kajsija

120 mililitara vode

100 grama šećera

250 mililitara slatke pavlake

pola kašičice ekstrakta vanile

nekoliko kapi svežeg soka od limuna

Priprema:

Izvadite koštice iz kajsija i isecite ih na šest kriški. Stavite ih u šerpicu, i dodajte pola šolje vode, pa stavite da proključa. Zatim poklopite i ostavite tako desetak minuta, mešajući povremeno dok kajsije ne omekšaju. Ostavite kajsije da se ohlade, a zatim ih izblendirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Slatku pavlaku umutite sa šećerom u čvrst sneg, dodajte ekstrakt vanile, nekoliko kapi soka od limuna, pa sjedinite sa kajsijama. Blendirajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu smesu. Stavite u zamrzivač da se dobro ohladi i služite ukrašeno kriškama kajsije.

profimedia0151879442.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Mondo/Foto: Profimedia