ČOKOLADNA POSLASTICA BEZ BRAŠNA I JAJA! Ovo je OMILJENI kolač Jelene Đoković, jede ga i Nole! Jedite ga koliko hoćete BEZ GRIŽE SAVESTI! (RECEPT)
Jelena Đoković propagira zdravu ishranu, a sa celim svetom je podelila jedan slatkiš koji obožava.
Recepti Jelene Đoković uvek oduševe sve, a tako je bilo i ovaj put kada je sa svojim pratiocima podelila kako pravi ukusnu poslasticu.
Sastojci koji su potrebni su sledeći:
- 200 g kakao putera;
- 2 kašike kokosovog ulja;
- 150 g kakao praha;
- 3 kašike javorovog sirupa;
- 1 kašičica lecitina;
- prstohvat soli.
Sastojci za sloj od bele čokolade:
- 100 g kakao putera;
- 1 kašika kokosovog ulja;
- 3 kašike javorovog sirupa;
- 1 kašičica lecitina
Pripema:
Istopite kakao puter i ulje, pa u to dodajte sve preostale sastojke. Dobijeno “testo” podelite na dva dela, pa u jedan dodajte nekoliko kašika kokosovog ili bademovog mleka. Promešajte dobro.
Za sloj od bele čokolade, istopite puter i ulje, dodajte preostale sastojke i sve dobro promešajte. Sad imate tri činije sa tri različita testa. Ostavite ih da se prohlade i malo stegnu, a zatim u kalupe za mafine sipajte po jednu kašiku od svake mešavine, tako da se pomešaju kao na slici. Ostavite u zamrzivaču 30 minuta, a ga možete poslužiti i uživati u ukusnoj poslastici.
Kurir.rs
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore