Ovi hamburgeri su idealni za doručak jer se spremaju brzo i lako, a pri tom su veoma ukusni!

profimedia0313544397.jpg
Profimedia 

Sastojci za testo:

2 jaja

2 kašike masti

2 kašike ulja

250 ml mleka

250 ml vode

1 kocka kvasca

1 kg brašna

1 kašičica soli

1 kašičica šećera


Sastojci za fil:

1/2 kg mlevenog mesa

2 glavice crnog luka

mleveni biber po ukusu

origano po ukusu

kečap po želji

profimedia0413608557.jpg
Profimedia 

Priprema:

U mlakoj zašećerenoj vodi rastopiti kvasac, pa sjediniti sve sastojke za testo. Zamesiti i ostaviti da naraste. Za to vreme na malo ulja prodinstati sitno iseckan crni luk, pa dodati mleveno meso i sve zajedno prodinstati uz dodatak začina. Podeliti testo na 20 loptica i svaku rastanjiti i premazati kečapom i posuti mlevenim mesom i origanom, pa saviti je kao ružicu i savijeni deo okrenuti ka plehu. Po svakom hamburgeru u plehu sipati po malo vrelog ulja i peći na umerenoj temperaturi oko pola sata.

profimedia0335857004.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/BlicŽena, Foto: Profimedia