PRAVI LETNJI DESERT
KOLAČ SA BRESKVAMA KAO IZ POSLASTIČARNICE: Pravi se bez šećera i brašna, a ješćete ga BEZ GRIŽE SAVESTI!
Sočni kolač sa breskvama oduševiće vas ukusom, a pravi se brzo i lako bez šećera i brašna.
Profimedia
Sastojci:
2 jaja
1 banana
1 jabuka
3 breskve ili kajsije
5 kašika kokosovog ili suncokretovog ulja
250 g ovsenih pahuljica
100 ml jogurta
1/2 kesice praška za pecivo
1 puna šaka badema
1/2 kašičice cimeta
Priprema:
Ovsene pahuljice i bademe usitnite u blenderu. Jabuke izrendajte, breskve iseckajte, bananu izgnječite viljuškom. Belanca umutite u čvrst sneg, pa im dodajte žumanca i sve izmešajte. Ubacite voće, ulje i jogurt, pa dobro promešajte. Na kraju dodajte samlevene ovsene pahuljice i prašak za pecivo, bademe i cimet. Sve izmešajte, pa sipajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Profimedia
Kurir.rs/BlicŽena/Foto: Profimedia
"VIDE DA SRBIJA NAPREDUJE BRŽE OD NJIH" Predsednik Vučić o napadima iz Zagreba: "Srećan sam što mi nemamo tu vrstu frustracije i kompleksa kako oni imaju prema"