Sočni kolač sa breskvama oduševiće vas ukusom, a pravi se brzo i lako bez šećera i brašna.

profimedia0052097198.jpg
Profimedia 

Sastojci:

2 jaja

1 banana

1 jabuka

3 breskve ili kajsije

5 kašika kokosovog ili suncokretovog ulja

250 g ovsenih pahuljica

100 ml jogurta

1/2 kesice praška za pecivo

1 puna šaka badema

1/2 kašičice cimeta


Priprema:

Ovsene pahuljice i bademe usitnite u blenderu. Jabuke izrendajte, breskve iseckajte, bananu izgnječite viljuškom. Belanca umutite u čvrst sneg, pa im dodajte žumanca i sve izmešajte. Ubacite voće, ulje i jogurt, pa dobro promešajte. Na kraju dodajte samlevene ovsene pahuljice i prašak za pecivo, bademe i cimet. Sve izmešajte, pa sipajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

profimedia0268053447.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/BlicŽena/Foto: Profimedia