Napravite ovaj ukusan ručak u kom će vaša porodica uživati.

profimedia0344601630.jpg
Profimedia 

Sastojci:

1 veća tikvica


malo soli


300 g mešanog mlevenog mesa


1 glavica crnog luka


1 srednja šargarepa


2 čena belog luka


30 g kuvanog pirinča


malo seckanog peršuna i mirođije


ulje ili mast za prženje fila po potrebi


suvi biljni začin, biber, mlevena slatka paprika po ukusu

Priprema:

Tikvicu oljuštite i isecite na 6 delova. Kašičicom izvadite unutrašnjost tikvice tako da ostane donji deo kako bi se mogle puniti filom. Operite tikvice, poređajte ih u vatrostalnu posudu i posolite. Ostavite da odstoje oko 20 minuta da odpuste vodu.

Iseckajte crni luk, beli luk, šargarepu, peršun i mirođiju. Na malo ulja ili masti propržitecrni luk. Dodajte šargarepu i nastavite sa prženjem. Dodajte meso i začine. Upržite fil i na kraju dodajte kuvani pirinač, beli luk, peršun i mirođiju.

Izmešajte i još kratko propržite. Tikvice ocedite od viška vode i ispunite filom. Prelijte sa malo masnoće, poklopite posudu i stavite ih da se peku oko 30 minuta na 200 stepeni.

Služite ih tople uz sezonsku salatu.

profimedia0344601200.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/BlicŽena/Foto: Profimedia