RECEPT Krompir sa supom iz kesice
Sastojci:
1,5 kg krompira
1/2 l pavlake za kuvanje
2 dl mleka
1 dl ulja
1 kesica supe od pečuraka
so biber, biozačin
kačkavalj
Priprema:
Oljuštiti krompir i iseći ga na krugove.
Začiniti solju, biberom i sušenim začinima, pa sve to dobro izmešati.
Razmutiti supu od pečuraka u pavlaci za kuvanje tako da masa bude glatka i da ne bude grudvica, dodati mleko i ulje i na kraju seckani peršun.
Složiti krompir u tepsiju, preko njega sipati preliv i peći u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.
Na kraju jelo posuti rendanim kačkavaljem, pa ga vratiti još desetak minuta u rernu da se jelo zapeče.
Kurir.rs
Foto: Shutterstock
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore