Sendvič od tikvica je veoma ukusan, a ako ga presečete na četvrtine i pričvrstite čačkalicama, dobićete ukusne zalogajčiće pogodne za serviranje gostima ili kao meze u sklopu švedskog stola na proslavama.

Sastojci koji su vam potrebni za pripremu ovih sendviča su:

2 tikvice;
projino brašno pomešano sa malo belog;
3 jajeta;
malo soli;
sir;
krastavac;
paradajz;
peršun.

Tikvice isecite na kolutove, posolite i ostavite da se ocede. 2/3 projinog brašna pomešati sa 1/3 belog i tikvice uvaljajte u mešavinu, a zatim i u jaja. Pržite ih na ulju sa obe strane dok ne porumene. Kada su pržene ostavite ih malo na ubrusu da upije suvišnu masnoću.

Između dve pohovane tikvice ređajte sir, paradajz i krastavac. Zabodite 4 čačkalice i isecite na četvrtine. Servirajte po želji.

profimedia0456320590.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Stvar ukusa/Foto: Profimedia