Ne znate šta biste danas spremili za ručak? Zapečene šnicle su odličan izbor, a spremićete ih brzo i lako.

Sastojci:


- 1/2 kg krompira

- 2 dl mleka

- 1 kašika kajmaka

- malo soli

- 300 g pilećih ili junećih šnicli

- ulje

- brašna po potrebi

- biozačin

- 100 g trapista


Priprema:


1. Skuvati krompir, umutiti ga s mlekom i kajmakom i preručiti u podmazanu vatrostalnu posudu.

2. Dok se krompir kuva, pripremiti natur šnicle. Meso izlupati tučkom i začiniti po ukusu. Ugrejati ulje u tiganju, šnicle uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju. Smanjiti temperaturu, okrenuti šnicle, poklopiti ih i dinstati 10 minuta.

3. Gotove šnicle preliti preko pire-krompira sa saftom u kojem su se pržile, posuti ih rendanim trapistom i zapeći desetak minuta na 200 stepeni. Služiti uz salatu po želji.

Kurir.rs / Foto: Shutterstock