CEO ŽIVOT KUVATE PIRINAČ POGREŠNO: Ovo je jedini PRAVI način, priprema je KLJUČNA!
Jednostavna priprema ove namirnice čini je omiljenim prilogom, a svejedno je neki ljudi pogrešno pripremaju. Evo saveta kako da se pirinačskuva na ispravan način.
Pre svega važno je da se pirinač ne stavi u hladnu vodu, jer će biti gnjecav i lepljiv. Umesto toga potrebno ga je prvo malo prepržiti na ulju. Posebno treba da se zakuva voda u drugom loncu i sipa u pirinač. Začiniti po potrebi kuvati uz povremeno mešanje dok voda ne ispari.
Važno je i paziti na samu razmeru pirinča i vode, tako da na jednu šoljicu pirinča idu dve šoljice vode, a puter će na kraju dati poseban sjaj.
Kurir.rs/Večernji.hr/Foto: Profimedia
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore