Letnja sarma se brzo sprema, a glavni sastojak joj je unesto kupusa kelj. Probajte recept koji će vas oduševiti.

Sastojci:


glavica kelja

500 g krompira

200 g šargarepe

200 g graška

jaje

glavica crnog luka

čaša pavlake

2 dl ulja

so, biber

Priprema:


Kelj spustite u vrelu vodu i barite ga tri-četiri minuta. Izvadite ga i ocedite. Šargarepu isecite na kocke i skuvajte u posoljenoj vodi zajedno s graškom. Pet minuta pred kraj dodajte celu glavicu crnog luka. Kuvano povrće ocedite. Luk iseckajte. Krompir skuvajte u ljusci, oljuštite i propasirajte. Dodajte kuvano povrće, jaje, ulje, biber i so. Sve dobro izmešajte. Ovim nadevom punite listove kelja i zavijajte u sarmice. Poređajte ih u vatrostalnu činiju, nalijte malo vode, tek toliko da ogreznu, i kuvajte još pola sata. Servirajte s pavlakom.

Kurir / E.K. Foto: Shutterstock