Retko ko ne voli da jede musaku, a pred vama je odličan recept za verziju sa suvom slaninom.

Za pripremu ovog jela potrebno je:

800 gr krompira
4 jajeta
300-400 gr mlevenog mesa
4 čena belog luka
1 glavica crnog luka
ulje, so biber
aleva paprika
po želji 200 gr suve slanine
1 puna kašika kisele pavlake
200 ml mleka

Priprema:

Rernu odmah uključite na 200 stepeni C. Na ulju propržite crni luk seckan, pa dodajte mleveno meso i po želji malo suve slanine seckane. Dodajte aleve paprike, soli, bibera, belog luka izdrobljenog i 1 jaje. Sve izmešati.

Šerpu podmazati uljem. Krompir oguliti i iseći na tanje kolutove. U podmazanu šerpu, đuveč ili tepsiju staviti pola krompira, zatim na njega stavite sav nadev od mlevenog mesa. Preko poređajte ostatak krompira.

Umutite 3 jajeta, dodajte pavlaku i jaja, dodajte mleko i izjednačite, pa prelijte musaku. Možete odozgo staviti listove suve slanine.

profimedia0136636590.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Bakina kuhinja, Super žena/Foto: Profimedia