NAPRAVITE SENDVIČ SA 4 VRSTE SIRA ZA DORUČAK: Toliko je UKUSAN, da ćete ga jesti SVAKI DAN (RECEPT)
Ukoliko volite picu s četiri vrste sira, ovaj sendvič ćete sigurno obožavati.
Kombinujte gaudu, gorgonzolu i parmezan, dodajte i omiljeni topljivi sir po želji, pa sve zajedno ubacite u toster ili rernu kako bi se sir otopio.
Sendviču možete dodati i sitno seckan paradajz za dozu osveženja, a sjajan dodatak će biti i avokado. Ako tost spremate u rerni, sendviči će biti daleko ukusniji ukoliko ih preklopite nekomj posudom za pečenje ili nekom drugom posudom koja može u rernu kako bi se svi sastojci bolje povezali, a sendviči se kod konzumacije ne bi raspadali.
Potrebno vam je:
- 4 parčeta hleba
- 25 g gaude
- 25 g topljivog sira po želji
- 20 g gorgonzole
- Parmezan
- 1 paradjz
- 1 manji luk
- 1 čen belog luka
- Maslinovo ulje
- Origano
Postupak pripreme:
Gaudu narendati, a gorgonzolu i topljivi sir iseckati na kockice. Na hleb nakapati maslinovo ulje i istrljati ga belim lukom. Posuti gaudom, topljivim sirom i kockicama gorgonzole. Paradajz i luk iseckati na sitno, začiniti ih s malo maslinovog ulja i bosiljkom. Na svaku krišku hleba staviti malo paradajza s lukom. Posuti parmezanom i preklopiti drugim hlebom koji je takođe poprskan maslinovim uljem. Staviti u rernu prethodno zagrejanu na 180-200°c i peći nekoliko minuta dok se sir ne rastopi. Sendviči se mogu ispeći i na tosteru.
Kurir.rs/Gastro.24sata.hr/Foto:Profimedia
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore