Ukoliko volite picu s četiri vrste sira, ovaj sendvič ćete sigurno obožavati.

Kombinujte gaudu, gorgonzolu i parmezan, dodajte i omiljeni topljivi sir po želji, pa sve zajedno ubacite u toster ili rernu kako bi se sir otopio.

Sendviču možete dodati i sitno seckan paradajz za dozu osveženja, a sjajan dodatak će biti i avokado. Ako tost spremate u rerni, sendviči će biti daleko ukusniji ukoliko ih preklopite nekomj posudom za pečenje ili nekom drugom posudom koja može u rernu kako bi se svi sastojci bolje povezali, a sendviči se kod konzumacije ne bi raspadali.

Potrebno vam je:

  • 4 parčeta hleba
  • 25 g gaude
  • 25 g topljivog sira po želji
  • 20 g gorgonzole
  • Parmezan
  • 1 paradjz
  • 1 manji luk
  • 1 čen belog luka
  • Maslinovo ulje
  • Origano

Postupak pripreme:

Gaudu narendati, a gorgonzolu i topljivi sir iseckati na kockice. Na hleb nakapati maslinovo ulje i istrljati ga belim lukom. Posuti gaudom, topljivim sirom i kockicama gorgonzole. Paradajz i luk iseckati na sitno, začiniti ih s malo maslinovog ulja i bosiljkom. Na svaku krišku hleba staviti malo paradajza s lukom. Posuti parmezanom i preklopiti drugim hlebom koji je takođe poprskan maslinovim uljem. Staviti u rernu prethodno zagrejanu na 180-200°c i peći nekoliko minuta dok se sir ne rastopi. Sendviči se mogu ispeći i na tosteru.

profimedia0435869038.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Gastro.24sata.hr/Foto:Profimedia