KOŠARKAŠ ĐORĐE GAGIĆ NAJVIŠE VOLI DA SAM SEBI DA KUVA! Otkrivamo šta obožava da jede DIV od 2.10 CM! (RECEPT)
Košarkaš Đorde Gagić (28) nije tipičan muškarac, a ni sportista. Kad je gladan, i te kako zna da zasuče rukave, zavuče se u kuhinju i sebi obrok, mada priznaje da to nisu nikakva komplikovana jela
EKSPERIMENTISANJE U TURSKOJ
"Znam da spremim piletinu, biftek u senfu, spremam sataraš dok mu je još sezona. Ne znam da spremim mnogo toga, ali osnovne stvari znam. Dosta sam naučio dok sam igrao u Turskoj. Tamo smo bili osudeni na njihovu hranu, koja je teška. Srećom, imao sam druga Hrvata koji je živeo u susednoj zgradi, njegovi roditelji su imali restoran u Dalmaciji, a baka mu je bila kritičar i uz njega sam neke stvari savladao. Eksperimentisali smo i uz druženje naučili da kuvamo", priča doskorašnji centar Partizana koji će karijeru nastaviti u grčkom Arisu. On dodaje da zapravo najviše voli jednostavna jela, naročito pršutu na 100 načina, a poseban specijalitet mu je pršuta u vinu.
OBOŽAVA PRŠUTU
"Rođen sam u Krajini, otac je sušio pršutu i pravio vino. To mi je ostalo u najlepšem sećanju iz detinjstva. To i mamine kiflice, koje jedem zbog testa. I na Tenerifima sam probao odličnu pršutu, namažu je masli", novim uljem i onda se to čupa prstima. Ništa ukusnije u životu nisam jeo. A u Italiji sam jeo pršutu sa dinjom. Više volim to da pojedem nego neko glavno jelo - dodaje naš sagovornik.
Pitali smo se da li je teško nahraniti tolikog čoveka. Naime, Gagić je visok "tričavih" 2,10 cm.
"Na jelovniku mi je uglavnom neko meso, a, recimo, pred svaku utakmicu pojedem pileće belo ili neku piletinu, brza hrana, podrazumeva se, ne dolazi u obzir", zakljućuje Gagić.
Svunjski file na solunski način
220 g svinjskog filea
140 g tikvica
45 g crvenog luka
10 g soli i bibera
120 g mladog krompira
10 g rukole
50 g kozijeg sira
čeri paradajiz z aukrašavanje
2 tosta
maslonovo ulje
Meso staviti na teflon sa malo maslinovog ulja. Okrenuti na drugu stranu kad porumeni. U tiganju ugrejati ulje, pa staviti povrće i začiniti mediteraskim začinom. Kozji sir izgrilovati kao i tost. Servirati telo što se na tanjir postavi tost, pa preko meso i sir a sa strane povrće.
Kurir.rs/S.telegraf/Foto Printscreen/facebook
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega