Sastojci:


6 kriški starog hleba

2 kašike maslaca

suvo grožđe

4 jajeta

240 ml mleka

150 g šećera

1 kašičica cimeta

1 kašičica arome vanile

Priprema:


Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusa.

Hleb rukama iskidajte na kockice i stavite u posudu za pečenje srednje veličine. Po njemu prelijte istopljen maslac i pospite ga suvim grožđem.

U posudi umutite jaja, te dodajte mleko, šećer, cimet i vanilu. Smesu prelijte preko hleba i lagano sve potisnite viljuškom da je hleb upije.

Pecite 45 minuta. Kad se prohladi, kolač pospite šećerom u prahu.


Zanimljivost:


Puding od hleba je specijalitet koji dolazi iz Engleske. Nastao je u 13. veku iz želje siromašnog čoveka da iskoristi stari hleb, a da napravi nešto slatko.


Ali danas, s pravom, ovaj desert uživa popularnost u restoranima i domovima širom sveta.

Kurir.rs

Foto: Shutterstock