Odlučili smo da saznamo koji je najbolji način za kuvanjetestenine, tj. šta nikako ne smete da radite, a šta morate kako se testenina ne bi slepila tokom kuvanja.

Šta ne smete da radite:

Nikada nemojte da stavljate ulje u vodu za kuvanje testenine jer je to prilično loš savet. Stvar je u tome da će ulje stajati na površini vode, neće pomoći u tome da se testenina ne lepi i onda, kada je budete cedili, testenina će pokupiti ulje s površine. Loša stvar je što tako nauljena testenina, neće lepo upiti sos.

Šta bi trebalo da radite:


Tajna je u tome da stavite mnogo vode i da voda brzo provri. Takođe je vrlo bitno da posolite vodu za kuvanje testenine jer so dovodi do povišenja vrenja. Vodu treba dobro da posolite, kako bi imala ukus kao morska voda.

profimedia0407959379.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Večernji/Foto:Profimedia