OVO JE JEDINI PRAVI RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE: Svi zaboravljaju KLJUČNI sastojak koji im daje specifičan UKUS! A tek kada ih iskombinujete sa SALATOM OD KROMPIRA (FOTO)
Iako postoji mnogo načina za pripremu bečkih šnicli, pronašli smo recept sa kojim nema greške. Biće spolja hrskave, unutra sočne, savršeno ispečene i nećete moći da im odolite! Uz njih odlično ide salata od krompira.
Sastojci:
Za salatu od krumpira
• 800 g krompira
• 3 manje glavice luka (sitno iseckanog)
• 4 kašike ulja od repice
• 1 kašika srednje ljutog senfa
• 350 ml supe od povrća
• 5-6 kašika sirćeta (od belog vina)
• 1 manji krastavac
• so, biber
Za šnicle:
• 4 tanka teleća odreska (od oko 125 g)
• 2 jaja
• 2 kašike pavlake
• 4 kašike brašna
• 8 kašika prezle
• oko 150 g maslaca
• 2 limuna
• 4 kašike sitno iseckanih listića peršuna
• so, biber
Priprema:
Skuvajte krompir s korom u slanoj vodi. Propržite luk na ulju 15 minuta. Dodajte senf i supu od povrća i zakuvajte. Začinite sirćetom, solju i biberom. Oljuštite krompir, isecite i ostavite da odstoji u toploj supi barem 20 minuta. Dodajte vlašac i krastavac. Još jednom posolite i pobiberite
Istucite šnicle da budu oko 0,5 cm debljine. U dubokom tanjiru pomiješaj jaja s pavlakom i prstohvatom soli. Na druga dva tanjira stavite brašno i prezlu. Zagrejte tiganj. Rastopite maslac na srednjoj temperaturi (neka bude oko 1 cm maslaca u tiganju).Posolite i pobiberite šnicle, uvaljajte u brašno, otresite višak brašna, a potom provucite odreske kroz razmućeno jaje, uvaljajte u prezlu i oprezno istresite višak. Stavljajte šnicle na maslac – kad počne da se krčka, znači da je temperatura idealna. Pržite šnicle oko 4 minute sa svake strane (pri tome povremeno protresite tiganj). Ostavite da se iscedi na kuhinjskom ubrusu. Poslužite s limunom, peršunom i krompir salatom.
Kurir.rs/Miss7.24sata.hr/Foto:Profimedia
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega