Ako tražite recept za jednostavan i brz ručak isprobajte takozvanu tortilju od krompira, tradicionalno špansko jelo napravljeno od namirnica koje većina uvek ima u kuhinji.

Sastojci:

- 4 srednja krompira
- 1 veća glavica luka
- 4 jaja
- 6 velikih kašika maslinovog ulja
- so i biber

profimedia0317022518.jpg
Profimedia 

Priprema:

Krompir oljuštite, operite i izrežite na manje kocke, a luk naseckajte na sitno. Na tiganju zagrejte tri kašike maslinovog ulja, ubacite luk i malo prodinstajte dok ne požuti. Zatim dodajte krompir pa i njega dinstajte. Posolite i pobiberite. Sklonite ga s vatre kad se zapeče.

Jaja razbijte i stavite u veću posudu, dodajte malo soli i izmutite ih. Dodajte u posudu zapečeni krompir i luk i malo promešajte. U tiganj u kojem ste pekli krompir stavite 3 kašike ulja i zagrejte pa ubacite mešavinu jaja, krompira i luka. Ostavite na laganijoj vatri, bez mešanja, kako bi se dno zapeklo. Kada vidite da je dno tortilje zapečeno, tiganj prekrijte tanjirom pa je okrenite i izvadite tortilju. Prevrnite i vratite na tiganj kako biste zapekli i drugu stranu. Kada se i druga strana zapeče, tortilja je gotova.

U tortilju možete dodati i malo iseckane slanine ili kobasice. Njih u jelo dodajete u fazi dinstanja luka pa potom sve radite prema receptu. Možete tortilju dopuniti i tunjevinom iz konzerve. Nju dodajete u jelo u fazi povezivanja jaja s krumpirom i lukom. Dakle, kada razmutite jaja, dodajte u njih krompir, luk i tunjevinu pa promešajte.

profimedia0425939459.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Vijesti/Foto: Profimedia