Ovaj kolač je jedan od najpopularnijih i čak ima svoju stranicu na Vikipediji, a neki ga zovu i "boljim od najboljeg kolača".

Reč je o slasnom dezert koji je stekao veliku popularnost nakon što ga je Paula Din napravila u svojoj popularnoj emisiji "Paulas Home Cooking".

Najbolje od svega je to što se priprema lako, a u receptu se koriste već gotovi namazi i dodaci.

Podrazumeva čokoladni biskvit natopljen karamelom, ukrašen je šlagom, voćem i orašastim plodovima.

Sastojci koji su vam potrebni su sledeći:

  • 1 čokoladni biskvit;
  • 450 ml karamele;
  • 400 ml kondenzovanog mleka;
  • 300 ml stlatke pavlake;
  • voće i orašasti plodovi za dekoraciju po želji.


Ispecite jedan čokoladni biskvit po želji u pravouglom plehu za pečenje. Obično se za recept upotrebljavaju najjednostavniji čokoladni biskviti kupljeni u prodavnici. Izbodite viljuškom patišpanj i prelijte ga mešavinom slatkog kondenzovanog mleka i karamele.

Upotrebite karamelu koju ste sami napravili ili kupljenu. Umutite slatku pavlaku tako da dobijete šlag, premažite biskvit i ukrasite voćem i orašastim plodovima po želji.

Ohladite pre posluživanja i služite isečeno na parčad.

profimedia0353329250.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Dnevnik.hr/Foto: Profimedia